2014. november 20., csütörtök

Majdnem Zserbó



 Mai süti ajánlatom azoknak szól akik szeretik a zserbót, vagy a diós sütiket. 


Tegnap ezt készítettem és muffint sütöttem még a lányaim kérésére, úgyhogy most ezt szeretném megosztani veletek. A fotók nem a legjobb minőségűek, csak gyorsan telefonnal fotóztam.



A diós "majdnem zserbó" receptje nagyon egyszerű és még sütni sem kell, az íze pedig talán még finomabb is mint az igazinak. Az alaprecept ötletét Szafi nyers zserbó receptje ihlette, de ahhoz kész gyümölcslapokra van szükség, nekem az meg most nem volt otthon. És az a mi 4 tagú családunknak elég kevés is  hipp hopp elfogy!

Hozzávalók
15-20dkg aszalt szilva
kb. 15dkg darált mandula
3 marék dió darálva
3-4 narancs leve (kb. 3 dl kell)
2-3 teáskanál útifűmaghéj
édesítésre eritrit vagy méz ízlés szerint

csokimázhoz: 1/2 tábla cukormentes étcsoki, kókuszzsír

Süti lapok elkészítése
Az aszalt szilvát pépesíted botmixerrel v. késes aprítóval
Majd ezt a masszát összekevered a darált mandulával.
Vizes kézzel 3 gombócot formázol belőle. Ha túl ragacsos tehetsz még hozzá mandulát. Majd a gombócokat két sütőpapír között 3 egyenlő nagyságú lapra nyújtod. így is felhasználhatod, de sokkal jobb lesz a süti ha a lapokat 50 fokon hőlégkavaráson 15-20 percet szárítod.

A töltelék elkészítése is nagyon egyszerű nem kell hozzá nagy konyhai tapasztalat. A narancsok levét kifacsarod és összekevered a darált dióval. Adjál hozzá valamilyen általad használt édesítőt ízlés szerint. Ha megvagy az édesítéssel akkor add hozzá az útifűmaghéjat. Hagyd állni, az útifűmaghéj megszívja magát a nedvességgel és egy nem folyós jó állagú tölteléket fogsz kapni. Ha nem sűrűsödik a krémed, adjál hozzá még útifűmaghéjat. kb. 3dl folyadékhoz elég a 2 teáskanál.
Amikor a krém besűrűsödött töltsd meg vele a lapokat.

A végén cukormentes étcsokoládét olvassz a tetejére.

Aki a zserbót sárgabaracklekvárral szokta készíteni, az ennél a receptnél is megteheti. A középső lapot megkenheted cukormentes baracklekvárral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése