2014. július 25., péntek

Készül a mai ebéd is, nem is tudom hogy kéne elnevezni, ez megint csak az én kotyvasztásom a lényeg hogy csirke hús kell hozzá.

A  blogomon lesznek fent receptek, remélem minél többször lesz időm ezeket ide feltenni és megírni. És aki remélhetőleg még nem olvassa, de fogja annak annyit kell róla tudni, hogy az ételek az egészség jegyében készülnek, mert számomra ez mindennél fontosabb. Személyi edzőként, meg óraadóként a nálam tornázók érdeklődnek receptről, alapanyagokról és innen jött a blog ötlet, hogy talán így itt minden egy helyen lesz, és visszakereshető. Megosztom a saját ötleteket és azokat is amelyek másokéi de nálunk beváltak. Amikor tudok akár napi menüt is írok, hátha abból könnyebb ötletet meríteni. Próbálok minél olcsóbban főzni minőségi alapanyagokból. Amit lehet biztos forrásból szerzek be, hogy a lehető legtöbb dolog adalékanyagmentes, permetmentes stb. legyen.

na szóval mai reggeli, nálunk banán turmix volt és pár darab házi készítésű zabpehely keksz
Banán turmix 3db banán 4dl rizstej (ezt ittuk meg hárman én és a gyerekek) mi nem fogyasztunk tejet (rizs, mandula, kókusztej amiket a főzések során használok)

a zabpehely keksz recept innét: http://tejestojasmentes.blogspot.hu/2013/12/zabpelyhes-keksz-aszalt-gyumolcsokkel.html

Az ebéd pedig készül
Oliva olajon megpirítottam 1 szelet összevágott szalonnát (igen szalonnát az egészséges életünkből sem kell száműznünk, csak a mérték és a kombináció a lényeg)
Rá az összevágott csirke mell, só, bors, fokhagyma, kakukkfű együtt pároljuk tovább. az étel így is kész és fogyasztható volna, de én most valami szaftosra vágyom ezért még megy rá 1dl rizstejszín és pici víz és egy teáskanál mustár ezzel még összefőzöm és főtt kölessel fogjuk enni.

Köretnek lehet barna rizs, vagy teljeskiörlésű tészta, paleo tészta, gluténmentes tészta is ha a szaftos verziót választod. Fontos hogy a köret ne legyen több 10dkg-nál és akik fogyókúráznak számoljanak a köret magasabb szénhidrát tartalmával és ahhoz igazítsák a nap többi részében fogyasztandó ételeket. Nem kell száműzni ezeket az ételeket sem az életünkből.

A nap hátralévő részében fogyasztott ételekről még halvány lila gőzöm sincs, de az biztos hogy még valamilyen gyümölcs és zöldség az asztalra fog kerülni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése