2014. november 13., csütörtök

Sport, edzés - De hogyan?

Ma egy sokakat megosztó témáról szeretnék írni. Rengeteg életmóddal, sporttal foglalkozó portál, bejegyzés és információ található már meg a neten, újságokban stb.
Vannak helytálló cikkek, bejegyzések, sok sok igaz, vagy kreált sikersztori és rengeteg butaság és téves meglátás kering a világhálón. Annak aki életmódot szeretne váltani és semmilyen elképzelése nincs a teendőkről nehéz eligazodni a sok információ között, hogy merre is tovább, kinek higgyek, mit csináljak. Így marad a sok próbálkozás és sokszor a csalódás, majd feladás, aztán kis idő múlva újabb próbálkozás valami mással (mert épp a kolléga, barátnő, vagy egy új cikk adott egy új ötletet stb.) ez már lehet, hogy bejön, de az is lehet hogy nem, tehát vagy győzelem vagy újabb kudarc.
Ezen próbálkozások alatt viszont a szervezet szenved, hol koplal hol túl sok kalóriát kap, a súly ingadozik, az anyagcsere felborul, a szervezet sokszor rosszabb állapotba kerül mint volt az életmódváltás előtt.

Fontos volna, hogy mindenki jól képzett szakemberektől tájékozódjon, informálódjon mielőtt belekezd valamibe, főleg akkor ha nagy súlyfelesleggel rendelkezik. Így elkerülhetőek lennének a csalódások, de ami sokkal fontosabb a sérülések helytelenül végzett mozgásformák miatt, túlterhelések, túledzések, nem megfelelő táplálékbevitel miatti zsírraktározások-anyagcserezavarok, túl nagy izomvesztés és még sorolhatnám.........

Érdemes időt és pénzt áldozni arra, hogy szakembertől informálódj, tanulj meg gyakorlatokat, vagy sajátítsd el a helyes táplálkozás alapszabályait, ezek után már könnyebben igazodsz el a világháló cikkei között is újdonságokat keresve és döntést tudsz hozni arról mi jó és mi marhaság, magabiztosabban és eredményt hozva tudsz otthon is edzeni sérülések nélkül.

Csak a mi kisvárosunkban is számtalan jó edző, oktató van akinek órái látogatásával be tudsz kapcsolódni a sportba, vagy ki tudod kérni a véleményét, tanácsát a saját "személyre" szabott igényeidnek megfelelően.

Segítséggel pár hét alatt lehet több eredményt érsz el, mint eddig a saját magad próbálkozásaival hónapok alatt.
Ha nehezen veszed rá magad az otthoni mozgásra akkor pedig mindenképp jobb csoportos órákra, vagy személyi edzőhöz járni a siker érdekében, mert így nem maradnak el az edzések.
És ha már megvan a hőn áhított cél akkor azt illő lenne megbecsülni, de ez majd egy másik bejegyzésben bővebben.

Ne feledd minden ember más, más igények, más egészségi állapot, más állóképesség stb. ezért más megoldásokra lehet szüksége a célja eléréséhez! Nem biztos, hogy elég másolni valakit vagy valamit ahhoz, hogy megvalósítsuk az elképzeléseinket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése