2014. november 20., csütörtök

Halálra ítélve



Tudtátok, hogy 1986 óta a vezető halálozási ok Magyarországon a MOZGÁSSZEGÉNY életmód!!!!!!!!!!! bizony bizony az hogy nem mozgunk eleget, és ennek következtében alakulnak ki a civilizációs betegségek, mint cukorbetegség, magas koleszterin problémák, infarktus, magas vérnyomás, reumatikus betegségek, ízületi problémák stb. melyek általában társbetegségek és aztán valamelyik végez az emberrel. Mindez elegendő mozgással és értékes tápanyagok bevitelével elkerülhető lenne.
Heti 3x 60 perc mozgásra (ami a szív és keringési rendszert alaposan átmozgatja) lenne szüksége az egészség megőrzéséhez. Nem kell nagy dolgokra gondolni és nem muszáj eljárni sehova sem edzeni, elég sétálni, biciklire pattani, vagy betenni egy torna dvdt a lejátszóba.
A külföldi országok többségében (ahol az orvosi ellátásért fizetni kell) természetes hogy az emberek sportolnak hetente 4-5 alkalommal hogy ne kelljen gyógyszerre meg orvosra költeni és ha "öregek lesznek" akkor se, mert már bent van a fejükben az is milyen fontos a megelőzés azaz a prevenció.
MOZGÁSRA FEL!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése