2017. április 21., péntek

Nem te vagy a hibás!

Nem mindig te vagy a hibás, ha nem sikerül meggyógyulni, lefogyni! Valószínű nem találtad meg a neked való megoldást! Ne add fel, tudom ez a legfárasztóbb, a csalódások az eredménytelen próbálkozások néha elkeserítik az embert, és úgy érzi befejezte nem csinálja tovább! De erőt kell gyűjteni tovább lépni és meg fogod tudni csinálni! Mert nincs két egyforma ember!!! Mindannyian mások vagyunk, és hiába volt jó a szomszéd Gizikének a csirkemell salátával, a kolléganőnek meg a paleo és még sorolhatnánk ha,te nem úgy működsz, más gondolkodás, más betegségek, más vércsoport, más habitus, más anyagcsere, más hormontermelő szerv dominancia. Igen igen ez mind mind hatással van rád, e miatt hízol máshová, e miatt mások a gyengéid kaják terén, e miatt kezeled másképp a stresszt vagy az embereket! Egyedi vagy és egyedi megoldásokra lesz szükséged a változáshoz!



Nehéz eligazodni, mindig jön egy új trend, hogy hogyan is kéne táplálkozni, az újat sokan dicsőítik sokan leszólják, vagy sarlatánságnak, tudománytalannak bélyegzik. Az elfogadott "orvosi" dietetikában, még továbbra is a kalória és zsírszegény, sok teljes kiőrlésű gabonában gazdag táplálkozás, a többszöri kis étkezés az elfogadott. Van akinek beválik, van akinek nem. Akinek nem, azt sokszor megbélyegzik azzal, hogy biztos nem tartotta be, vagy nem volt elég kitartó. Pedig sok esetben abszolút nem erről van szó. Számtalan kutatás bizonyítja már, hogy ezek a nézetek már elavultak, és nem feltétlenül helytállóak. Mások vagyunk, és ami az egyiknek jó az a másiknak lehet, hogy ártalmas. Földrajzi elhelyezkedés, kúltúrális étkezési szokások, genetika stb.

Mielőtt, leszóljuk vagy véleményt nyilvánítunk egy egy új módszerről, csak józan paraszti ésszel kéne gondolkodni. Először is,mert valami évek óta a köztudatban van és alkalmazzák, még nem biztos, hogy jó, vagy mindenkinek jó. Miért az került a köztudatba? Mert, lehet hogy valakinek ez állt az érdekében? Vagy ha nincs baj a gabonákkal akkor a világban miért nő az elhízott és beteg emberek száma folyamatosan? Van e köze a táplálkozásunknak a sok sok hiperaktív, figyelemzavaros, autista gyermek születéséhez?Egy adott táplálkozási piramis ajánlást mégha szakemberek hozzák is létre,  általában valamilyen kormány megbízásából cselekszenek. Esetleg lehet érdek, hogy azt ajánljuk amiből úgy is sokat termelünk??? Á tuti nem :).
Biztos, hogy annyira jó a teljeskiőrlésű gabona, amiben a hántolatlanság miatt benne van a sok vegyszer, a fuzárium meg még ki tudja, hogy micsoda???  Érdeke a gyógyszeriparnak, hogy mindenki egészséges legyen? Mi lenne a gabonát, kukoricát stb. termelő mezőgazdasággal,ha hirtelen mindenki áttérne a paleo táplálkozásra??? Tuti hogy a tej élet erő egészség? -látogass el egy szarvasmarha telepre és kérdezd ki az ott dolgozókat arról mennyi hormon és antibiotikum kerül egy tejelő tehénbe évente.
 Ja és miért lehet az hogy sajna lassan minden 4. nő pajzsmirigy beteg, és tuti hogy nőgyógyászati problémája is van. Vagy hogyan tudna a világ annyi húst előteremteni, ennek a rengeteg embernek, ha mindenki több fehérje fogyasztásra állna át?
Ez csak néhány kérdés, számtalan másikat lehetne feltenni, biztos neked is eszedbe jut jó néhány! A felsorolásukkal csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy gondolkozz mielőtt elhamarkodottan ítélsz, és adj lehetőséget magadnak arra, hogy megismerj valami mást és újat.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése